Україна здобула чотири медалі у перший день Паралімпіади-2024

Україна здобула чотири медалі у перший день Паралімпіади-2024 Анна Гонтар. Фото: Getty Images

У перший день змагань на Паралімпійських іграх, що проходять у Парижі, українські спортсмени вибороли чотири медалі: дві — срібні та дві —бронзові. Усі вони — в плаванні.

Першу для України нагороду на цих іграх здобув Антон Коль. Він виборов друге місце на дистанції 100 метрів на спині у класі S1 (атлети з важкими порушеннями рухових функцій.). Дистанцію українець здолав за 2.33.49 хвилини, поступившись лише поляку Камілю Отовські.   

Українська плавчиня Ірина Пойда, яка дебютувала на Паралімпіаді-2024, виборола другу срібну нагороду — на дистанції 200 метрів вільним стилем у класі S5 (атлети з обмеженням опорно-рухового апарату). У фіналі змагань вона показала результат 2:47.16 хвилини. Українка мала шанс здобути золото, проте у підсумку поступилась паралімпійській чемпіонці Токіо-2020, британці Таллі Кірні.

Олександр Комаров, який також виступав у класі S5, став бронзовим призером Паралімпіади. Він посів третє місце на дистанції 200 метрів вільним стилем, здолавши її за 2:30.13 хвилини. Першим був італієць Франческо Боччардо, який встановив новий паралімпійський рекорд, а другим — "нейтральний" росіянин Кірілл Пульвєр.

Ще одну медаль Україні принесла Анна Гонтар. Вона стала бронзовою медалісткою на дистанції 50 метрів вільним стилем (клас S6, атлети з порушеннями або ураженнями опорно-рухового апарату). Дистанцію українка подолала за 33.01 секунди. "Золото" здобула китаянка Цзян Юйянь, а "срібло" — Елізабет Маркс із США.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, як українські спортсмени виступили на Олімпіаді-2024 у Парижі. Загалом наші атлети завоювали на цьогорічних іграх 12 медалей.

Читай також: "Швидше, вище, сильніше: історія тріумфів України на Олімпіадах"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації