Українець Василь Ломаченко став чемпіоном світу в легкій вазі за версією IBF

Українець Василь Ломаченко став чемпіоном світу в легкій вазі за версією IBF Фото: twitter.com/trboxing

Український боксер Василь Ломаченко переміг австралійця Джорджа Камбососа та виборов пояс чемпіона світу у легкій вазі за версією IBF. 

Чемпіонське звання Ломаченко виборов вперше після 2020 року, коли він втратив пояси WBA, WBC та WBO, програвши американцю Теофімо Лопесу.

У двобої з Джорджем Камбососою, який відбувся вранці 12 травня за київським часом, Ломаченко мав помітну перевагу. Українець частіше атакував та пробивав блок Камбососа. Австралієць натомість зосередився на захисті та періодично контратакував.

У п'ятому раунді Ломаченко завдав Камбососу сильного удару у голову й ледь не відправив його у нокдаун, проте австралієць втримався на ногах. У восьмому раунді Камбосос отримав розсічення брови, пропустивши удар українця.

Врешті в одинадцятому раунді Ломаченко відправив суперника спочатку в один нокдаун, а потім — у другий. З кута Камбососа вилетів білий рушник — бій завершився достроково на користь українця. 

Нагадаємо, напередодні у шведському Мальме відбувся гранд-фінал Євробачення-2024. Перемогу на конкурсі здобули Nemo зі Швейцарії з піснею The Code, а українки alyona alyona та Jerry Heil стали третіми.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації