Українська компанія створила рятувальну капсулу для захисту під час обстрілів, пожеж та землетрусів

Українська компанія створила рятувальну капсулу для захисту під час обстрілів, пожеж та землетрусів Усі фото: Resq Pods

Українська компанія Resq Pods презентувала рятівну капсулу, призначену для індивідуального захисту людей під час катастроф: пожеж, землетрусів, ураганів, ракетних атак тощо. Про це пише dev.ua.

Метою команди проєкту було розробити рішення для захисту працівників критичної інфраструктури та енергетичної галузі, які мають залишатися на своєму робочому місці під час обстрілів.

Для цього створили рятувальну капсулу ("подс") з подвійною металевою оболонкою, яка всередині наповнена спеціальним полімером та здатна витримати обвал багатоповерхової будівлі. Людина у такій капсулі отримає надійний захист та зможе дочекатися на допомогу. 

Фото: Resq Pods

Капсула розміром 75×75 см, висотою 220 см та вагою у 400 кг пристосована для розміщення всередині житлових і нежитлових приміщень. Також її розробили з урахуванням фізіологічних особливостей людини та забезпечення базових людських потреб. 

Всередині капсула оснащена:

  • Системою вентиляції, що очищує повітря від диму, пилу та інших небезпечних забрудників. 
  • Автоматизованою системою аналізу рівня вуглекислого газу та диму, яка при кризовій ситуації автоматично вмикає вентиляцію. 
  • Біперами (датчиками), що сигналізують рятувальникам про місцеперебування капсули.
  • Рацією для зв'язку з рятувальними службами та пошуковими бригадами.
  • Запасом їжі та води для підтримки життєдіяльності людини. 
0 / 0

Зараз Resq Pods вже створили та протестували четверте покоління капсули. Під час польових випробувань вона витримала падіння з висоти двох поверхів, вибухи загальною складністю 40 кг у тротиловому еквіваленті та пройшла іспит вогнем й високими температурами. 

Наразі на виготовлення однієї капсули йде 3-4 дні, але розробник планує налаштувати серійне виробництво, а також шукає інвестиції для розвитку проєкту в Україні та за її межами.

Нагадаємо, ще у двох закладах освіти Дарницького району завершують будівництво та облаштування нових укриттів на понад 500 місць. Здати їх в експлуатацію планують вже на початку осені. 

Читай також: "Для Київщини створять онлайн-карту безбар'єрності"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації