Український художник переміг у світовому конкурсі ілюстрацій з роботою "Російський колоніалізм"

Український художник переміг у світовому конкурсі ілюстрацій з роботою "Російський колоніалізм" Фото: theaoi.com

Український художник Сергій Майдуков переміг на престижному міжнародному конкурсі World Illustration Awards 2024 з ілюстраціями до книги "Російський колоніалізм, 101" (Russian Colonialism, 101)⁠ журналіста Максима Еріставі.

Робота Майдукова здобула відзнаку Highly Commended Book Cover у професійній категорії. Журі конкурсу оцінило навмисно примітивні малюнки художника чорним олійним олівцем на обкладинці та всередині книги.

Цей вражаючий дизайн обкладинки передає історію журналіста Максима Еріставі, який розповідає про спадщину російського колоніалізму. Виразні лінійні малюнки, виконані чорним олійним олівцем на білому тлі, роблять обкладинку динамічною та сміливою, — зазначають організатори премії.

Фото: istpublishing.org

Книга "Російський колоніалізм, 101" — це своєрідний путівник, що розповідає про історію російських колоніальних вторгнень і злочинів. Початок книзі дав тред Максима Еріставі у соцмережі X (колишній Twitter), де він розповідав про розв'язані росією війни за останні сто років. Видання містить факти про останні 48 прикладів російського колоніалізму, які супроводжуються ілюстраціями від українських художників та художниць.

Нагадаємо, раніше роботи Сергія Майдукова "Марсове поле. Львів" і "Меморіал на Майдані Незалежності. Київ" прикрасили марки Укрпошти, присвячені загиблим воїнам.

Читай також: "Польща висунула на "Оскар" фільм про родину українців на початку війни"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації