Український культурний фонд презентував грантові програми на 2024 рік

Український культурний фонд презентував грантові програми на 2024 рік Фото: УФК

Український культурний фонд презентував грантовий сезон на 2024 рік. Про це повідомили у пресслужбі УФК.

Усього на наступний рік заплановано чотири грантові програми: "Культура без бар'єрів", "Культурна спадщина", "Культура. Регіони" та "Відновлення культурно-мистецької діяльності".

Також оголосять дві хвилі короткострокових грантів весною й восени та стипендії для фізичних осіб.

Відкриє грантовий сезон 2024 інклюзивна програма "Культура без бар'єрів", спрямована на підтримку ментального здоров'я ветеранів і ветеранок, а також внутрішньо переміщених осіб через культуру та мистецтво. 

Задачі зі збереження та промоції культурної спадщини допоможе втілити однойменна грантова програма.

Інвестуючи у збереження культурної спадщини Україна вкладається у своє зростання, адже без минулого немає і майбутнього, — сказав виконавчий директор УКФ.

Скільки саме грошей держава виділить на грантовий сезон 2024 року, в УКФ поки сказати не можуть, адже ще не затверджений держбюджет на наступний рік. У законопроєкті для першого читання фонду було заплановано 144 млн грн на грантові програми та 5 млн грн на стипендії для фізичних осіб.

За словами Берковського, УКФ подавав вимогу до ВР на додаткове фінансування. Якщо її підтримають, сума виділених на гранти коштів збільшиться до 400 млн грн.

Більш докладну інформацію про грантові програми на наступний рік з можливістю подати заявку УКФ опублікує на своєму офіційному сайті незабаром.

Нагадаємо, нещодавно оголосили номінантів на Шевченківську премію 2024. Серед номінантів — Джамала, стрічка "Памфір" та виставка робіт Марії Примаченко.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації