Український літак Ан-124 "врятував" графік запусків супутників Starlink

Український літак Ан-124 "врятував" графік запусків супутників Starlink Фото: facebook.com/antonov.company

Український транспортний літак Ан-124 "Руслан" допоміг компанії SpaceX доставити необхідні деталі для вчасного запуску ракети-носія Falcon 9 з чергової партією супутників Starlink. Про це повідомив журналіст Сет Міллер.

Запуск партії супутників Starlink 6-57 і 6-58 запланований на 7 та 12 травня з Космічного центру ім. Кеннеді у Флориді. Однак компанії SpaceX терміново знадобилися два подовжувачі сопел для двигуна Merlin, встановленого на ракеті Falcon 9. 

Фото: facebook.com/andrii.a.kolesnyk

Через великі габарити спеціалізованих контейнерів для перевезення подовжувачів, їх не можна було завантажити на літаки американських авіаперевізників. Тому для транспортування деталей з Лос-Анджелеса до Флориди зафрахтували літак Ан-124-100 ДП "Антонов", у який вони вмістилися.

Протягом 4 травня український літак успішно доставив подовжувачі у Флориду, чим допоміг врятувати від зриву графік запуску нових супутників Starlink та розгортання всієї системи. 

Зображення: twitter.com/WandrMe

Зазначимо, що після знищення російськими окупантами "Мрії", літак Ан-124 "Руслан" залишається найважчим повітряним судном у світі та найбільшим військовим транспортним літаком, а також — другим за вантажопідйомністю після Boeing 747-8.

Нагадаємо, український ювелірний бренд karpenko jewelry створив лімітовану колекцію прикрас "оМРІЯна помста", натхненних літаком "Мрія".

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації