Українським військовослужбовицям вперше почали видавати жіночу військову форму

Українським військовослужбовицям  вперше почали видавати жіночу військову форму Фото: Міністерство оборони України

Військовослужбовиці ЗСУ вперше отримали комплекти літніх польових костюмів, виготовлених з врахуванням жіночих параметрів. У нову форму внесли елементи, що дозволяють жінкам комфортно почуватися під час виконання завдань у польових умовах та пунктах постійної дислокації. Про це повідомили на офіційній сторінці Міністерства оборони України в фейсбуці.

У ЗСУ вперше почали видавати жіночу військову форму
Фото: Міністерство оборони України

Моделі жіночої форми розробляв відповідний підрозділ ЗСУ разом з громадськими організаціями та українськими виробниками. Вони проходили військово-дослідні випробування в одній з військових частин.

Над розробкою та впровадженням форми для жінок працювало дуже багато людей. Сьогодні маємо результат, і це дуже важливо. Адже в українській армії нині несуть службу десятки тисяч жінок. З них близько 5 тисяч перебувають на передовій. Їхня кількість лише зростатиме. Вже зараз ми бачимо дедалі більшу зацікавленість жінок в залученні до Збройних Сил на добровільній основі. Наше завдання — створити гідні умови для їхньої служби, — заявила заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова.

У ЗСУ вперше почали видавати жіночу військову форму
Фото: Міністерство оборони України

Наразі Міноборони сформувало та надало Агенції оборонних закупівель заявку на придбання 65 тис. комплектів жіночих літніх польових костюмів та 100 тис. комплектів жіночої білизни. У січні 2024 року оголошено тендери на закупівлю цих товарів.

50 тис. комплектів жіночих літніх польових костюмів вже почали постачати у війська.

У ЗСУ вперше почали видавати жіночу військову форму
Фото: Міністерство оборони України

Раніше "ТиКиїв" писав, що ветерани охоронятимуть об'єкти Укрзалізниці за допомогою дронів. Детальніше про це читай у нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації