Українці можуть безплатно отримати тисячу електронних книг англійською мовою

Українці можуть безплатно отримати тисячу електронних книг англійською мовою Фото: unsplash.com

У межах державної мовної програми Future Perfect в Україні запускають FutuLib — безплатну бібліотеку англомовної літератури в смартфоні. Про це повідомляє пресслужба Мінцифри.

Бібліотеку створили спільно із застосунком для читання Librarius та Мінкультом, вона доступна за посиланням. У ній добірка з 1000 книжок англійською мовою, які для українців є безплатними. Це має спонукати людей до вивчення англійської.

Опитування про володіння іноземними мовами показало, що українці найкраще опанували навички читання. Тому Future Perfect пропонує зручні та доступні інструменти для покращення англійської саме через сильну сторону — читання в оригіналі, — каже заступник голови Мінцифри Валерія Іонан.

Книги на платформі розраховані на будь-який рівень володіння англійською. У добірці — твори у 14 жанрах: від світової класики до нонфікшну. Там є класичні романи Джейн Остін, детективи Артура Конан Дойла,  готичні твори про Дракулу та Франкенштейна тощо.  

Користувачі можуть обрати потрібну книгу за рівнем володіння англійською та жанром на сайті чи у застосунку Librarius. Твори можна завантажити на свій пристрій та читати у дорозі, під час блекауту чи в укритті.

Нагадаємо, у застосунку "Резерв+" з'явиться кілька важливих функцій. У Міноборони кажуть, що працюють над тим, щоб зробити "Резерв+" повноцінним продуктом, який супроводжуватиме військовозобов'язаних увесь час, а не буде інструментом для вирішення одного завдання.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації