Укрпошта випустила поштовий набір, присвячений героїзму "залізних людей"

Укрпошта випустила поштовий набір, присвячений героїзму "залізних людей" Фото: t.me/UkrzalInfo

До Дня залізничника Укрпошта випустила спеціальний поштовий набір "Героїчні професії. Залізні люди", присвячений працівникам Укрзалізниці. Про це повідомляє пресслужба УЗ.

Погашення марок відбулося 1 листопада на Центральному вокзалі Києва та на інших вокзалах України.

Тираж блоку становить 150 тисячі примірників, номінал кожної марки — W (відповідає тарифу на пересилання простого листа масою до 50 г по землі до інших країн).  Художник поштового блоку, конверта "Перший день" та листівки — Віктор Грудаков. ⠀ 

Придбати набір можна в інтернет-магазині Укрпошти.

Поштовий набір Героїчні професії. Залізні люди
Зображення: Укрпошта

Сюжетом для марок стала історія з обстрілом Херсона 3 травня цього року, коли один з ворожих снарядів влучив у вокзал. Через це загорівся поїзд №109 Херсон — Львів і був поранений провідник. Залізничники швидко відчепили охоплені вогнем вагони, надали допомогу колезі та пересадили пасажирів до вцілілих вагонів.

В результаті потяг відправився з Херсона із затримкою усього 14 хвилин. А наступного дня він за графіком прибув до Львова.

Це перший в історії незалежної України поштовий блок, присвячений роботі залізничників. Тут відображена лише одна з тисячі історій, коли залізничники, ризикуючи життям, виконували свою роботу. Про деякі такі героїчні історії ми вже розповідаємо, про інші зможемо говорити лише після нашої перемоги, — каже голова правління Укрзалізниці Євген Лященко.

Нагадаємо, Укрзалізниця спільно з брендом ORNER створили благодійний пазл "Як залізниця українців до Перемоги везла". Більшу частину вартості кожного пазла перерахують фонду "Залізна родина", який займається підтримкою родин залізничників.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації