Укрзалізниця хоче змінити модель тарифів на пасажирські перевезення

Укрзалізниця хоче змінити модель тарифів на пасажирські перевезення Фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia

В Укрзалізниці розробляють нову модель формування тарифів на пасажирські перевезення. Про це заявив керівник пасажирського напряму УЗ Олександр Перцовський в інтерв'ю Forbes.

По-перше, перевізник планує щорічно помірно підвищувати базові тарифи з урахуванням інфляції. А також просить Кабмін скасувати державне регулювання цін на квитки у вагони СВ. За словами Перцовського, попри доволі високу вартість, ці квитки є дуже популярними.

Відпустити ціни на квитки класу СВ, щоб ціни регулювалися ринком залежно від попиту. Попри високу вартість, ці квитки розкуповуються найшвидше, — каже він.

Крім того, УЗ пропонує запровадити гнучке ціноутворення для квитків у всі класи поїздів "Інтерсіті+". Проте зі встановленням певної цінової "стелі".

Загалом в Укрзалізниці хочуть запровадити "більш гнучку, динамічну тарифну модель", щоб ціна на квитки залежала від часу відправлення, популярності напряму тощо.

При цьому, запевнив Перцовський, залишатимуться і найбільш доступні тарифи для тих, для кого критичною є саме вартість квитка. 

До кінця війни українці точно матимуть змогу купувати доступні квитки — це наше зобов'язання як соціальної компанії. Але це не означає, що ми підписуємося під відсутністю будь-яких змін, — додав він.

Зазначимо, що востаннє Укрзалізниця підвищувала тарифи у грудні 2023 року на міжнародні рейси. Тоді вартість квитків на найпопулярніший потяг Київ – Варшава збільшилась одразу на 72%, а на деякі інші рейси — на 26-49%.

Читай також: "Укрзалізниця купить ще 20 швидкісних потягів Hyundai для "Інтерсіті"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації