Укрзалізниця купить ще 20 швидкісних потягів Hyundai для "Інтерсіті"

Укрзалізниця купить ще 20 швидкісних потягів Hyundai для "Інтерсіті" Фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia

Укрзалізниця планує до 2028 року придбати ще 20 швидкісних поїздів виробництва Hyundai Rotem для маршрутів "Інтерсіті". Про це повідомив керівник пасажирського напряму перевізника Олександр Перцовський виданню Forbes.

Він розповів, що зараз український уряд веде переговори з представниками Південної Кореї щодо цієї угоди. За попередніми домовленостями, один такий Hyundai коштуватиме приблизно 16 мільйонів доларів. Загальна ж вартість 20 поїздів становитиме близько 400 млн доларів, включно з їх сервісним обслуговуванням.

Виробник Hyundai може надати перші потяги вже за 18–24 місяці після підписання угоди. А усі 20 швидкісних поїздив прибудуть до України впродовж трьох-чотирьох років. Вони зможуть перевозити п'ять-шість мільйонів пасажирів на рік.

Зазначається, що кількість вагонів у парку Укрзалізниці щороку зменшується на 5-7%, бо вони досягають граничного віку. Багато з них були виготовлені ще за радянських часів, а середній вік вагонів в Україні складає 31 рік. Таким чином, до 2028 року на ходу може залишитися лише третина від наявного зараз парку вагонів.

Десять швидкісних електропоїздів виробництва Hyundai Rotem Укрзалізниця закупила в межах підготовки до футбольного чемпіонату Євро-2012. Перші шість із них почали курсувати на маршрутах "Інтерсіті" наприкінці травня 2012 року, а інші чотири — прибули в Україну вже у серпні.

Кожен поїзд Hyundai складається з трьох вагонів першого класу та шести вагонів другого класу, в одному з них є буфет для пасажирів. Різняться вагони щільністю та шириною сидінь — у першому класі крісел менше і вони ширші. Загальна кількість пасажирських місць — 579 (168 — у першому класі, та 411 — у другому).

Максимальна швидкість поїздів Hyundai становить 160 км/год, проте через нерівність українських колій на більшості маршрутів вони зазвичай не розганяються швидше 100 км/год. 

Нагадаємо, Укрзалізниця ввела в експлуатацію свій перший дитячий купейний вагон у складі поїзда "Харків – Ясіня". Його відреставрували та адаптували для комфортної та безпечної подорожі родин з дітьми будь-якого віку. Зокрема у вагоні є бізіборди, м'які дитячі поручні, навчальні матеріали, ігри для малечі та додаткові засоби безпеки.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації