Укрзалізниця оновлює правила перевезення тварин у поїздах: що зміниться

Укрзалізниця оновлює правила перевезення тварин у поїздах: що зміниться Фото: unsplash.com

В Укрзалізниці анонсували оновлення правил перевезення тварин у пасажирських поїздах, про яке просили зоозахисники та пасажири. Про це повідомляє пресслужба перевізника. 

Там розповіли, що для оновлення правил вивчили досвід залізниць-патнерів щодо перевезення тварин, а також залучили експертів зоозахисного руху UAnimals, юристів та фахівців з Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Зміни вже подали на затвердження у Державну регуляторну службу. Також проєкт змін винесуть на громадське обговорення, щоб врахувати інтереси всіх пасажирів і забезпечити комфорт кожного.

Що зміниться після затвердження нової редакції правил перевезення тварин:

  • З опису переносок приберуть визначення "жорстка конструкція". Тепер достатньо буде сучасного рюкзака для тварин, якщо він має водонепроникне дно, що абсорбую рідину.
  • Для малих тварин до 45 см у холці дозволять тимчасове перебування без переноски, щоб вони могли рухатись або спати на полиці купе.
  • Для великих собак від 45 см дозволять проїзд у вагонах СВ та РІЦ (RIC) за повного викупу купе.
  • Для великих собак також стане можливим у поїздах "Інтерсіті+" за умови викупу всіх місць, що розміщені єдиним блоком у ряду.
  • Будь-яких службових собаки представників Сил оборони можна буде безоплатно перевозити в усіх типах вагонів — з намордником і повідцем.

Пасажирам, які відчуватимуть дискомфорт або алергічну реакцію від сусідства з твариною забезпечать альтернативні місця.

Крім того, УЗ спільно з UAnimals запустить соціальну кампанію, що закликатиме пасажирів людяніше ставитися до тварин та їхніх власників у поїздах.

Нагадаємо, у березні набула розголосу історія про нацгвардійця та його службового лабрадора, яких не пустили у вагон через великі розміри собаки. Після цього рух UAnimals ініціював зустріч з представниками Укрзалізниці, під час якої вирішили оновити застарілі правила перевезення тварин у потягах.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації