Укрзалізниця отримала інклюзивні вагони

Укрзалізниця отримала інклюзивні вагони Фото: "Укрзалізниця"

"Укрзалізниця" отримала остаточні 15 зі 100 нових пасажирських вагонів, замовлених у 2021 році за кошти державного бюджету.

Ці 15 вагонів призначені для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі.

Побудовані в Україні Крюківським вагонобудівним заводом пасажирські вагони ще до війни стали основою для "Поїзда Єднання". Вони курсували країною як евакуаційні вагони від самого початку повномасштабної війни. Після вторгнення виробництво не зупинилось, а отримані у 2022 році вагони використовувались у тому числі для історичних перевезень дипломатичних делегацій країн-союзників.

Нові вагони для пасажирів з інвалідністю регулярно курсуватимуть у складах поїздів зі столиці на Кишинів, Хелм, Перемишль, Харків, Запоріжжя, Кривий Ріг, Херсон, Одесу, Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, а також в складі поїздів за маршрутами Одеса – Львів, Дніпро – Трускавець, Харків – Трускавець, Харків – Одеса, Харків – Івано-Франківськ, Харків – Хелм та Запоріжжя – Перемишль.

24 лютого Верховна Рада України ухвалила законопроєкт № 8399 про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2023 рік", яким відновлено бюджетну програму з оновлення рухомого складу для пасажирських перевезень, що дозволить провести розрахунки як за вже поставлені вагони, так і розпочати нові закупівлі рухомого складу у 2023 році.

Війна – не привід зупиняти зміни.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації