Укрзалізниця підвищує ціни на міжнародні рейси: поїзд до Варшави подорожчає на 72%

Укрзалізниця підвищує ціни на міжнародні рейси: поїзд до Варшави подорожчає на 72% Фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia

Укрзалізниця вирішила зменшити розмір знижки та підвищити ціни на низку міжнародних рейсів. Про це повідомили у пресслужбі перевізника.

Там кажуть, що нові ціни дозволять продовжити оновлення парку вагонів та зменшити загальні збитки від пасажирських перевезень.

У попередні роки для залучення пасажиропотоку Укрзалізниця застосовувала знижки фактично на всі пасажирські міжнародні рейси. Але наразі компанія переглядає це рішення, оскільки щороку збитки від пасажирських перевезень становлять більш як 12 млрд грн, — пояснюють в УЗ.

У пресслужбі перевізника додають, що підвищення тарифів на міжнародні рейси дозволить утримати ціни на квитки всередині країни, а також продовжити модернізацію рухомого складу.

Найбільше збільшиться вартість квитків на чи не найпопулярніший поїзд Київ — Варшава. При цьому, кажуть в УЗ, будуть доступні дешевші альтернативні маршрути на цьому напрямку. Також, в залежності від класу, подорожчають квитки на потяги до Хелма, нічні поїзди та Інтерсіті+ до Перемишля, поїзд до Відня.

На скільки подорожчають квитки на міжнародні поїзди:

  • Київ — Варшава: на 72%;
  • Дніпро — Хелм: на 4-11%;
  • Харків — Хелм: на 17-48%;
  • Київ — Хелм: на 15-47%;
  • Київ — Перемишль (Інтерсіті+): на 26%;
  • Одеса — Перемишль (нічний): на 37-49%;
  • Київ — Відень: у межах 3%;
  • Київ — Перемишль (нічний): у межах 3%.

Без змін залишиться вартість квитків на поїзди до Кишинева та Будапешта. Також поки не підвищуватимуть тарифи на приміські перевезення та залишать безплатні евакуаційні рейси з прифронтових регіонів.

Нові тарифи почнуть діяти з 10 грудня 2023 року. До цієї дати, купуючи квиток на будь-який день, пасажири сплачуватимуть стару ціну. 

Нагадаємо, з 21 грудня Укрзалізниця повертає "Лижний експрес" — швидкісний потяг, який доставить шанувальників лижного відпочинку до курортів Карпат. Квитки вже у продажу.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації