Уцілілі квартири в будинку на Сирці підключать до комунікацій: власники можуть отримати гроші на ремонт

Уцілілі квартири в будинку на Сирці підключать до комунікацій: власники можуть отримати гроші на ремонт Фото: kyivcity.gov.ua

Міські служби працюють, щоб якнайшвидше підключити вцілілі після російського ракетного обстрілу квартири на вул. Володимира Сальського до комунікацій. Їхні власники можуть отримати компенсацію з державного бюджету на ремонт. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Необхідно, щоб ті квартири, в які можуть повернутися мешканці, якомога швидше підключили до комунікацій, — сказав заступник голови КМДА Вячеслав Непоп.

Він додав, що триває підготовка до інструментального обстеження. За його підсумками можна буде розпочати проєктування, відбудову зруйнованої частини та капітальний ремонт частини будинку, що отримала критичні ушкодження.

Також наразі столична влада чекає на списки власників, які потребують тимчасового житла. Їх розмістять у квартирах, які перебувають на балансі комунального підприємства "Фінансова компанія "Житло-інвест".

0 / 0

Власники вцілілих квартир можуть отримати компенсацію до 350 000 грн на проведення ремонту за програмою "єВідновлення".

Щоб отримати компенсацію, потрібно:

  • подати повідомлення про пошкоджене майно в мобільному застосунку або на порталі "Дія";
  • відкрити в одному з банків-партнерів спеціальний рахунок "єВідновлення". Таку картку можна отримати в банках "ПриватБанк", monobank, "А-банк", Sense Bank, "Пумб";
  • подати заявку на виплату через "Дію", яку опрацює Комісія з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об'єкти;
  • дозволити огляд майна для складання акта обстеження, після чого Комісія визначить розмір компенсації за пошкоджене майно;
  • дочекатися внесення рішення в Реєстр пошкодженого та зруйнованого майна;
  • отримати гроші на картку;
  • подати звіт про використані кошти.

Отримані на спеціальну карту кошти можна витратити на будівельні матеріали або ремонтні послуги підрядників, які є учасниками державної програми "єВідновлення". У КМДА попередили, що витратити гроші потрібно протягом 12 місяців.

Якщо комісія призначить державну виплату від 200 000 грн, її буде розділено на дві частини. Під час першої виплати ви отримаєте 70% суми, решту — під час другої. Щоб отримати другу частину, необхідно подати звіт про проміжні результати та куплені матеріали в застосунку "Дія", — розповіли в міській адміністрації.

0 / 0

Нагадаємо, що вранці 8 липня російські війська завдали масованого ракетного удару по Києву. Унаслідок атаки було зруйновано один із корпусів дитячої лікарні "Охматдит" та один із під'їздів житлового будинку в Шевченківському районі. 

У середу, 10 липня, в Києві завершили аварійно-рятувальні роботи. Загалом у місті внаслідок ворожого обстрілу по цивільній інфраструктурі загинули 34 людини, з них — п'ятеро дітей.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації