Журнал Deezen написав про українські дизайн-проєкти війни

Журнал Deezen написав про українські дизайн-проєкти війни Фото: Dezeen

Всесвітньо відомий журнал про архітектуру та дизайн Deezen опублікував  матеріал про українські дизайнерські проєкти, що актуальні в умовах воєнного часу.

Добірку для видання Deezen склала Тетяна Маковська.

Ці предмети допомагають розв'язувати проблеми в сховищах, бліндажах, лікарнях, розбомблених будинках. Ці предмети допомагають рятувати життя, знаходити ворогів, захищати спадщину та облаштоваувати комфорт там, де це здається неможливим, – прокоментувала роботу Тетяна Маковська

Тетяна Маковська  виділила вісім дизайнерських продуктів.

Проєкт RE:Ukraine Monuments від balbek bureau

Дизайнери у війну
Фото: Dezeen

Українська студія balbek bureau розробила RE:Ukraine Monuments. Це модульна, проста в установці система захисту для пам’ятників і скульптур різного розміру, яким може загрожувати знищення під час російських обстрілів. 

Рукавички для пілотів дронів фірми HardRide

Дизайнери у війну
Фото: Dezeen

Компанія з виробництва одягу HardRide розробила та виготовила зовнішні рукавички для операторів дронів. 

Рукавиці з мембранною тканиною, змінними прозорими/непрозорими панелями, флісом та ізоляцією. Вони створені задля комфортної роботи операторів дронів у несприятливих погодних умовах, під час холодів.

Електровелосипед "Карпати" від Container Design Studio для Delfast

Дизайнери у війну
Фото: Dezeen

Електровелосипед "Карпати" є провідною моделлю української компанії Delfast, яку презентували Міністерству оборони та Національній гвардії України.

Зараз його активно використовують солдати на передовій, наприклад, для транспортування протитанкової ракети NLAW.

Щити-невидимки Ярослава Космонавта

Дизайнери у війну
Фото: Dezeen

До війни Ярослав Космонавт займався концертною діяльністю і мав невеликий виробничий бізнес. Зараз він створює різноманітні вироби воєнного часу, зокрема щити-невидимки.

Міцні щити виготовлені з лінзоподібного листа та прозорої акрилової основи. За цим простим щитом-невидимкою людина може повністю зникнути й бути невидимою навіть для тепловізійних камер.

Тримач планшета для пульта дрона Ярослава Космонавта

Дизайнери у війну
Фото: Dezeen

Ще одна розробка для фронту Ярослава Космонавта. Винахідник розповів виданню Deezen, що пульт дистанційного керування часто використовуваного дрона Autel EVO 2 Pro в базовій конфігурації дозволяє підвішувати лише телефон, а не планшет. Тому він почав придумувати універсальний складаний тримач для планшета, який намалював у Fusion 360 і надрукував на своєму 3D-принтері.

Gropius Low Chair Military Edition

Дизайнери у війну
Фото: Dezeen

Стілець Gropius Low Chair Military розроблений українською дизайнерською компанією NOOM.  В компанії привертають увагу до того, як змінилися суть і принцип художнього дизайну в Україні після повномасштабного вторгнення.

Студія адаптувала стілець Gropius, який був розроблений до сторіччя заснування школи Bauhaus, замінивши його бавовняні чохли на камуфляжну сітку, що складається з понад 4 000 вузлів.

Військовий дрон HighCat 

Дизайнери у війну
Фото: Dezeen

Дизайнер Олег Верещагін у співпраці з німецькою компанією HALI TEX адаптував військовий дрон HighCat спеціально для Збройних Сил України.

Ліжко з картону від Олега Верещагіна

Дизайнери у війну
Фото: Dezeen

Дизайнер задумався над тим, що біженцям часто доводиться спати на підлозі в погано пристосованих кімнатах. Використовуючи звичайні картонні коробки, він  виготовив ліжка, які можуть значно підвищити рівень комфорту. Дуже проста конструкція ліжка не вимагає спеціальних інструментів або навичок складання.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації