В яких містах Київщини встановлять новорічні ялинки

В яких містах Київщини встановлять новорічні ялинки Фото: ТиКиїв

Другий рік поспіль через повномасштабну війну в Україні не влаштовуватимуть масових гулянь та розваг у період новорічно-різдвяних свят. Та в різних містах країни, все ж таки, створюють хоча б святкову атмосферу. Готуються до зимових свят і на Київщині.

У Києві 6 грудня, в День Святого Миколая, на Софійській площі традиційно засяє Головна новорічна ялинка країни. Її встановлять за кошти меценатів. Як і торік, ялинку прикрасять скромно, а новорічного ярмарку з фудкортами на Софійській площі не буде. 

В яких містах Київщини встановлять новорічні ялинки
Фото: ТиКиїв

У Бучі вже почали монтувати новорічну ялинку на Київській площі. Її також встановлюють виключно за кошти спонсорів. Прикрасять ялинку минулорічними іграшками. Жодних коштів з місцевого бюджету не витрачатимуть.

Відкриття новорічної ялинки в Бучі також планують на 6 грудня.

В яких містах Київщини встановлять новорічні ялинки
Фото: Бучанська міськрада

Монтувати головну ялинку почали і в Ірпені. Її встановлюють на центральній площі міста. Це стара ялинка, яку місто придбало ще у 2016 році.

Питання встановлення новорічної ялинки обговорили й в Борисполі. Головною перепоною для встановлення ялинки є брак коштів. Місто має гарну штучну ялинку, але її встановлення коштує чимало, адже потребує роботи автовежі та працівників протягом кількох днів. Зайвих грошей на це в міському бюджеті зараз немає.

Після тривалих дебатів депутати порадили обмежитися встановленням біля міськради вертепу та прикрасити одну з живих ялинок, що ростуть поряд. Про це повідомляє видання "Вісті". 

Раніше "ТиКиїв" публікував гід новорічними локаціями Києва. Де можна розважитися дітям і дорослим — дізнавайся тут.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації