В Ірпені зводять із нуля 42 будинки у зруйнованому росіянами приватному секторі: фото

В Ірпені зводять із нуля 42 будинки у зруйнованому росіянами приватному секторі: фото Усі фото: facebook.com/RuslanKravchenkoKyiv

В Ірпені відбудовують приватний сектор, будинки в якому були зруйновані росіянами під час окупації Київщини. Про це хід робіт розповів голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

У зруйнованому приватному секторі на вулиці Багірова, навпроти ЖК "Ірпінські липки", зводять із нуля нові будинки за 42 адресами. Це — другий етап відновлення цього сектору. Під час першого капітально відремонтували приватні будинки за 36 адресами.

0 / 0

Площа нових будинків становить від 70 до 180 квадратних метрів, і роботи вже виконали на 67%. Практично всі вже мають фундаменти та стіни, а в більше ніж половині з них встановили покрівлю, вікна та двері. У 50% утеплили фасади та завершили їх оздоблення. Також в більшості осель вже облаштували внутрішні інженерні мережі та монтують зовнішні.

0 / 0

На самій вулиці Багірова також роблять капітальний ремонт — там вже повністю облаштували водопостачання та каналізацію.

Роботи виконують коштом обласного бюджету Київщини, але до проєкту також долучилися міжнародні організації. Так, УВКБ ООН надало деякі будівельні матеріали, а фонд Global Empowerment Mission допомагає із заміною вікон та дверей.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що у Київській області запрацювала мобільна фабрика, яка виробляє будівельні блоки у стилі LEGO з уламків зруйнованих будівель. Вона допоможе відбудувати зруйновані війною житло та інфраструктуру.

Читай також: "Іноземці приїздять на Київщину у воєнні "екстрим-тури", щоб побачити Бучу та Гостомель"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації