В історичній будівлі Києва пропонують облаштувати велике укриття

В історичній будівлі Києва пропонують облаштувати велике укриття Фото: facebook Дмитро Перов

Київський активіст, співзасновник пам'яткоохоронного хабу "Цегла" Дмитро Перов пропонує облаштувати укриття в будівлі першого Київського водогону. Про це він повідомив на своїй сторінці в фейсбуці.

київський водогін
Фото: facebook Дмитро Перов

Окрім цього, активіст пропонує надати історичній будівлі охоронного статусу. Раніше її хотіли знести заради будівництва ТРЦ, та навіть почали демонтувати дах. Через великий суспільний резонанс роботи припинили, і в квітні Київська міськрада розірвала договір оренди землі із забудовником. Завдяки цьому будівлю вдалося зберегти.

Укриття для кількох сотень людей пропонують облаштувати у великому підземному резервуарі води, що зберігся в комплексі водогону. Під час повітряної тривоги там могли б ховатися відвідувачі парку Володимирська гірка.

київський водогін
Фото: facebook Дмитро Перов

Для реалізації цієї ініціативи Дмитро Перов створив петицію на сайті Київської міськради. Її вже підписали понад 300 людей. Для її розгляду необхідно 6 тис. підписів.

Якщо ти підтримуєш ідею облаштування укриття в будівлі Київського водогону, можеш підписати петицію за посиланням.

Нагадаємо, що цього тижня в Київраді підтримали петицію Дмитра Перова щодо відбудови історичної будівлі в Пущі-Водиці. Відновлено буде дерев'яну дачу Едуарда Брадтмана. Тривалий час вона була занедбана та частково зруйнована, а територія навколо закидана сміттям.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації