В "Охматдит" і прилеглі житлові будинки повернули світло

В "Охматдит" і прилеглі житлові будинки повернули світло Фото: скриншот

Столичні електрики повернули світло в лікарню "Охматдит" і житлові будинки, які залишилися без електрики після вчорашньої російської ракетної атаки. Про це повідомляють ДТЕК Київські електромережі.

Фахівці ДТЕК закінчили будівництво тимчасової лінії та подали напругу до решти будинків.

Далі електрики будинків продовжують необхідні роботи у внутрішньобудинкових мережах, щоб світло з'явилось у всіх квартирах, — розповіли енергетики.

Також встановили три тимчасові трансформаторні підстанції, щоб повністю заживити "Охматдит". Представник ДТЕК розповів, що до трансформаторних підстанцій буде під'єднано 29 кабельних ліній, щоб забезпечити електрикою увесь новий корпус лікарні.

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук у коментарі "Громадському радіо" розповів, що на території "Охматдиту" були дві підстанції, які повністю зруйновані. Від них живилася вся інфраструктура лікарні.

Тому вчора ми оперативно надавали допомогу у встановленні мобільних трансформаторних підстанцій, для того, щоб заживити по тимчасовій схемі ті приміщення лікарні, які потребують цього, вони працювали вчора на генераторах там, певні приміщення заживлювали, — сказав Сахарук.

Він додав, що потрібно буде відновлювати й підстанції, і багато обладнання. Оскільки це була інфраструктура лікарні, енергетики розв'язуватимуть проблему з міською владою. 

Нагадаємо, що вранці 8 липня російські війська завдали масованого ракетного удару по Києву. Унаслідок було зруйновано один із корпусів дитячої лікарні "Охматдит" та один із під'їздів житлового будинку в Шевченківському районі. 

У вівторок, 9 липня, рятувальні роботи на території "Охматдиту" завершили.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації