В оновленому переході на Шулявці за 9 місяців так і не запрацювали нові ліфти для людей з інвалідністю

В оновленому переході на Шулявці за 9 місяців так і не запрацювали нові ліфти для людей з інвалідністю Скриншот відео Олександра Гречка.

У відремонтованому підземному переході біля станції метро "Шулявська" за дев'ять місяців та і не запрацювали ліфти для людей з інвалідністю. Про це повідомив транспортний аналітик та активіст Олександр Гречко.

Вартість реконструкції підземного переходу та транспортної розв'язки біля Шулявського шляхопроводу становила понад 34 млн грн. Під час ремонту встановили ліфти, щоб люди з інвалідністю та маломобільні пішоходи могли спускатися в перехід.

Проте з моменту відкриття оновленого переходу наприкінці 2023 року жоден з цих ліфтів так і не запрацював. А вхід до одного з них взагалі забитий фанерою.

Їх банально навіть не підключили, бо весь цей час проходить процес сертифікації, — каже Гречко.

При цьому у травні цього року очільник Департаменту транспортної інфраструктури КМДА та його підлеглі обіцяли запустити ліфти за два-три тижні.

Вже майже вересень. Відкривають розв'язки. Але не ліфти для маломобільних та людей з інвалідністю, — додає активіст.

Через неробочі ліфти люди з інвалідністю змушені користуватися пандусами, ухил яких більший за нормативний. Пандуси обладнані підіймачами, проте вони також не працюють.

Зазначимо, що це — не єдина проблема відремонтованого переходу на Шулявці. У березні там почали відклеюватися гумові тактильні наліпки на сходах. Після скарг киян їх замінили на тактильну плитку.

Читай також: "Активісти пояснили, що не так з оновленим безбар'єрним переходом у метро "Оболонь"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації