У межах "єВідновлення" на Київщині погодили виплати в сумі 165 млн грн

У межах "єВідновлення" на Київщині погодили виплати в сумі 165 млн грн Фото: КМДА

На Київщині в межах програми єВідновлення погодили виплату допомоги на загальну суму понад 165 млн грн, повідомив очільник КОВА Руслан Кравченко. 

Він додав, що за три місяці програми мешканці Київщини подали понад 7,4 тис. заявок на грошову допомогу. Майже 2 тисячі — отримали позитивні рішення.

Під час першого етапу "єВідновлення" максимальна сума компенсації на відбудову одного об'єкта становить 200 тис. грн. Зокрема ці кошти можна використати на: заміну дверей, вікон, ремонт даху тощо.

Наразі в роботі комісій понад 3,4 тис. заявок. Обсяг роботи чималий, але ми працюємо над тим, щоб люди якомога швидше отримали кошти й відремонтувати свої оселі. Комісії працюють щодня. Усього на Київщині були створені такі комісії у 52 територіальних громадах, — зазначив Руслан Кравченко.

З 1 серпня стартував другий етап "єВідновлення". Тепер власники зруйнованого житла можуть подати заявку в Дії на отримання сертифіката для придбання нової квартири чи будинку.

Таке житло можна придбати в будь-якому населеному пункті України, крім тимчасово окупованих територій, — додав Кравченко.

Наразі мешканці Київщини подали вже понад 400 заявок. Їх також розглядатимуть спеціально створені комісії.

Нагадаємо, за програмою "єВідновлення" у Ворзелі відбудували таунхаус, у який влучив російський снаряд.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації