В середині Бессарабського ринку почалися ремонтні роботи: що там роблять

В середині Бессарабського ринку почалися ремонтні роботи: що там роблять Фото: Wikimedia Commons

У приміщенні Бессарабського ринку розпочалися ремонтні роботи. В КМДА кажуть, що їх проводять для організації частини внутрішнього простору та відновлення торгових рядів.

Фото ремонтних робіт всередині Бессарабського ринку опублікував активіст Дмитро Перов. Він висловив занепокоєння, що історична будівля може стати жертвою чергової руйнівної "реконструкції".

0 / 0

Водночас у КМДА запевняють, що жодного втручання в історичні деталі конструкцій ринку не буде, адже ця будівля є пам'яткою архітектури.  

Розмов про реконструкцію або перебудову приміщення ринку бути не може, адже це пам'ятка архітектури. Наше завдання й надалі зберігати ринок, – каже заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Він закликав активістів "не маніпулювати реконструкцією", адже ще в 2013 році затвердили розпорядження КМДА щодо проєкту реставрації ринку без зміни його функціоналу. Проте зараз про реставрацію не йдеться, адже для неї потрібно розробити та затвердити проєкт.

На час ремонту ринок не припинятиме роботу. Зараз у частині його приміщення прибирають напільні надбудови пострадянського періоду, щоб ефективно організувати внутрішній простір для торговців та відвідувачів.

Директор КП "Бессарабський ринок" Микола Ковальчук додав, що будівлю потрібно приводити до ладу. Проте під час війни на ремонт є тільки ті кошти, які заробило підприємство, й роботи просуваються не швидко.

Нагадаємо, раніше у Києві відбулось перше засідання робочої групи, яка має визначити оновлений формат роботи Житнього ринку. У КМДА запевнили, що його зовнішній вигляд та функціонал залишаться незмінним.

Читай також: "На Хрещатику відреставрують центральну будівлю: якою вона буде"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації