В Україні можуть створити зоополіцію: відповідна петиція набрала 25 тисяч підписів

В Україні можуть створити зоополіцію: відповідна петиція набрала 25 тисяч підписів Фото: "ТиКиїв"

Петиція до Кабміну щодо створення в Україні зоополіції, яка буде займатися випадками жорстокого поводження з тваринами, набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів.

У зверненні йдеться, що Національна поліція часто не реагує на випадки жорсткого поводження з тваринами або не володіє достатнім рівнем знань, щоб ними займатися. Йдеться про такі дії як масові отруєння безпритульник собак, неналежне транспортування, побиття чи тримання на короткій прив'язі. 

Слідча та судова практика свідчать, що багато з тих осіб, які знущалися з тварин, надалі вчинили тяжкі злочини проти життя та здоров'я людей. Дослідження Єльського університету показали, що 80% аналізованих засуджених за насильницькі злочини мають історію заподіяння шкоди або вбивства тварин, — зазначає авторка петиції, віцепрезидентка "Асоціації зоозахисних організацій України" Марина Суркова.

Вона каже, хоча в Україні й посилили відповідальність за жорстоке поводження з тваринами, замінивши адміністративні штрафи тюремними строками, поки не було гучних справ та судових вироків винуватцям. Є тільки поодинокі випадки притягнення до відповідальності під тиском громадськості та зоозахисників. 

Щоб змінити ситуацію, авторка петиції пропонує доручити МВС створити у структурі Нацполіції окремий підрозділ зоополіції та розробити нормативно-правову базу для його діяльності. Цей підрозділ, окрім реагування на випадки жорстокого поводження з тваринами, також міг би слідкувати за дотриманням власниками правил їхнього утримання.

Раніше "ТиКиїв" розповідав про дітей зі столичної гімназії, які шиють теплі лежаки для тварин з притулку "Сіріус". Учні під проводом своїх класних керівниць започаткували проєкт "Лапки надії і добра".

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації