В Україні побудували перший підземний госпіталь для військових: фото

В Україні побудували перший підземний госпіталь для військових: фото Усі фото: mil.gov.ua

В Україні ввели в експлуатацію перший підземний госпіталь для надання первинної допомоги та стабілізації стану військових після поранення. Про це повідомили у пресслужбі Міноборони.

Підземний стабілізаційний пункт розташований поблизу лінії фронту, у ньому захисникам надаватимуть медичну допомогу в максимально безпечних умовах. Загальні інвестиції у проєкт — понад 20 мільйонів гривень. Найближчим часом планують побудувати понад два десятки таких підземних стабпунктів.

В Україні побудували перший підземний госпіталь для військових

Шпиталь побудували на базі шести збільшених сталевих бункерів, кожен з яких має довжину 7,6 метра та діаметр 2,5 метра. Він складається з двох повноцінних операційних блоків, двох реанімаційних блоків, робочого приміщення та модуля відпочинку для медичного персоналу. У госпіталі є кисневі концентратори, апарати ШВЛ, кардіомонітори, дефібрилятори й інше сучасне медобладнання.

В Україні побудували перший підземний госпіталь для військових

Щоб стабпункт нормально функціонував, у ньому встановили системи вентиляції, водопостачання, водовідведення та альтернативні джерела живлення. А для додаткового захисту госпіталь оснастили системами радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Це перший крок у рамках масштабного проєкту, який зміцнить нашу медичну інфраструктуру та дозволить ще ефективніше підтримувати захисників на передовій, — каже міністр оборони Рустем Умєров.

В Україні побудували перший підземний госпіталь для військових

За словами в. о. командира Медичних сил "Схід" Романа Кузєва, новий підземний шпиталь є найкращим із наявних стабілізаційних пунктів. В ньому можуть надавати допомогу понад сотні пацієнтів щодоби. Тут можна не лише стабілізувати поранених, а й проводити одночасно до чотирьох операцій.

0 / 0

Концепція організації підземного простору та його технічного наповнення відповідає вимогам польових шпиталів другого ешелону (Role/Echelon 2) за стандартами НАТО. 

Нагадаємо, Міністерство у справах ветеранів запускає проєкт просторів VETERAN PRO, які відкриватимуть по всій країні. У просторах VETERAN PRO надаватимуть психологічну та юридичну допомогу, послуги з фізичної реабілітації, а також підтримуватимуть ветеранське підприємництво. Також тут працюватимуть фахівці із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб.

Читай також: "У Києві відкрився перший центр рекрутингу Сухопутних військ ЗСУ"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації