В Україні відзначають професійне свято воїнів, які тримають небо

В Україні відзначають професійне свято воїнів, які тримають небо Фото: фейсбук Володимира Зеленського

Сьогодні, 6 серпня, в Україні відзначають День Повітряних сил Збройних сил України. До складу цього підрозділу ЗСУ входять бомбардувальна, розвідувальна, транспортна та штурмова авіації, спеціальні повітряні війська та сили ППО. 

З професійним святом оборонців неба вже привітав Президент України Володимир Зеленський. Він зазначив, що за час війни українська авіація вже здійснила понад 14 тис. бойових вильотів. 

День Повітряних сил Збройних Сил України! Пишаємось нашими героями неба! Вже понад 14 тисяч бойових вильотів нашої авіації за час війни. Кожен — це героїзм. Кожен — це результат для України. Кожен — це наближення нашої перемоги. Я дякую всім воїнам українських Повітряних сил — усім воїнам-авіаторам, нашим зенітникам, фахівцям радіотехнічних військ! Слава вам! Слава Україні! — написав Володимир Зеленський на своїй офіційній сторінці в фейсбуці. 

Відеопривітання виклав і Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний. 

Вітаю бойових побратимів із Днем Повітряних сил Збройних сил України! Дякую за вашу стійкість, пильність та відданість справі захисту українського неба! Разом — до Перемоги! — пише Валерій Залужний.

Привітав своїх підлеглих і командувач Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук. Він звернувся до бійців на фоні знищеного вертольота ВКС росії і залишків крилатих ракет, якими окупанти тероризують мирне населення і які успішно збиває наша ППО. 

Я дякую усім воїнам Повітряних сил за витримку і героїзм, проявлені у перші години повномасштабного вторгнення. Тоді ми пообіцяли не віддати ворогу контроль над небом! І ми дотримали свого слова! Повітряні сили знищили більше 3500 повітряних цілей ворога — 350 літаків та вертольотів, 1200 крилатих, 24 —– балістичні ракети, понад 2000 безпілотників і 13 "неімєющіх аналогов "Кинджалів", — розповів Микола Олещук.

У ніч на своє професійне свято сили ППО показали російським окупантам, що таке справжня міць. Цієї ночі під час масованої ракетної атаки наші воїни знищили 30 крилатих ракет та 27 ударних дронів. 

Статистика від Повітряних сил ЗСУ

Нагадаємо, що День Повітряних сил Збройних сил України відзначають з 2007 року. Це свято доручив щорічно відзначати в першу неділю серпня тодішній Президент України Віктор Ющенко.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації