В Україні вперше в тестовому режимі запустили технологію 5G

В Україні вперше в тестовому режимі запустили технологію 5G Фото: unsplash.com

Мобільний оператор Vodafone вперше запустив в Україні в тестовому режимі технологію швидкісної передачі даних 5G. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Інноваційний центр Промприлад в Івано-Франківську, офіс Vodafone у Києві, а також офіс компанії Nokia у фінській столиці Гельсінкі зідзвонились за допомогою 5G і перевірили якість зв'язку. Дзвінок пройшов успішно.

За словами Федорова, технологія 5G вже працює у понад 90 країнах світу. Зокрема, у Євросоюзі до 2025 року планують покрити 5G територію всіх міст та основних шляхів. Тому, на його думку, Україна має розвивати інновації та "наздоганяти світ" навіть попри повномасштабну війну. 

Коли 5G має повноцінно запрацювати в Україні, міністр не уточнив. Проте висловив сподівання, що масштабувати технологію вдасться найближчим часом.

Нагадаємо, наприкінці червня – на початку липня "Київстар" почне продавати номери мобільного зв'язку з новим кодом "77". Також українські оператори не відключатимуть від мережі номери людей, які залишилися на окупованих територіях.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації