В Україні запровадять електронні ветпаспорти та реєстр домашніх тварин: подробиці

В Україні запровадять електронні ветпаспорти та реєстр домашніх тварин: подробиці Фото: unsplash.com

У Києві презентували проєкт із ідентифікації та реєстрації домашніх тварин, в межах якого в Україні запровадять електронні ветеринарні паспорти для домашніх улюбленців у застосунку "Дія". Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Очільник міністерства Денис Башлик анонсував запуск Єдиного державного реєстру домашніх тварин і пояснив, у чому полягає цей проєкт.

Зокрема, проєкт передбачає зміни в процедурі видачі ветпаспортів та їх диджиталізацію. Якщо раніше видавати офіційні документи для тварин могли тільки державні заклади ветеринарної медицини, то після запуску проєкту ця послуга буде більш доступною та прозорою. А отримати ветпаспорт державного зразка можна буде у приватних ветклініках, які долучаться до проєкту.

В Україні запровадять електронні ветпаспорти та реєстр домашніх тварин
Фото: minagro.gov.ua

Частиною проєкту стане запуск Єдиного державного реєстру домашніх тварин. Власники зможуть зареєструвати там свого улюбленця під час візиту до ветеринарного лікаря — таким чином буде сформовано електронний ветеринарний паспорт. У ньому зберігатиметься вся інформація про тварину, включно з історією щеплень.

У разі втрати паперового ветпаспорта ці дані можна буде відновити з реєстру. Також реєстр полегшить пошук загублених тварин, їх ідентифікацію та повернення власникам. 

В Україні запровадять електронні ветпаспорти та реєстр домашніх тварин
Фото: minagro.gov.ua

Перший етап проєкту стартує цієї осені, коли запустять Єдиний державний реєстр домашніх тварин та відкриють реєстрацію для власників. Послугу надаватимуть безплатно державні та ліцензовані приватні ветлікарі. Перелік таких лікарів по всій Україні буде доступний на мапі ветклінік на порталі проєкту.

Під час другого етапу, коли реєстрація домашніх тварин стане масовою, і реєстр достатньо наповниться, команда проєкту реалізує відображення ветпаспортів у застосунку "Дія". 

У майбутньому державний реєстр хочуть інтегрувати з міжнародними базами даних домашніх тварин, зокрема Europetnet. 

Читай також: "Правила утримання, догляду й обліку котів та собак у Києві: що потрібно знати власникам тварин"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації