В Україні зняли документальний цикл про військових, які отримали звання Героя України

В Україні зняли документальний цикл про військових, які отримали звання Героя України Фото: Український культурний фонд

FILM.UA Group за підтримки Українського культурного фонду створила документальний проєкт "Герой". Його мета — поділитися особливими історіями воїнів, які отримали найвищу державну відзнаку — звання Героя України.

Проєкт складається з циклу документальних роликів. Кожний із них показує історію окремого воїна.

Військові детально розповідають про виклики та складні рішення, про перемоги та втрати, а коментарі бойових побратимів розкривають особистість героїв з різних сторін. Реконструкція подій та реальні кадри бойових дій допомагають максимально реалістично передати хоробрість людей, які стали справжніми героями для своєї країни.

На сьогодні вже доступні до перегляду чотири історії про наших мужніх бійців.

Перша з них присвячена Роману Гришаку. Він одним із перших перейшов у наступ, коли Чернігів був майже оточений. Разом з невеликою групою військових командир Роман виступив проти окупантів, яких було в п'ять разів більше. Хитрістю і впевненістю він змусив загарбників тікати, чим фактично почав звільнення регіону.

 

Друга історія проєкту "Герой" про оборонця Харкова Євгенія Громадського. В перший день повномасштабної війни молодий командир, якому було всього 22 роки, повів за собою людей на зустріч колонам ворога. Ускладнювало ситуацію те, що військові були строковиками, тож ще не мали бойового досвіду. Тоді Євгеній сам взяв гранатомет і постріл за пострілом знищував колону, що прямувала на Харків.

 

Третя історія присвячена оборонцю Донеччини, командиру батареї ПТРК "Стугна" Іллі Вергуну. За добу він сам знищив 12 танків. Його побратими ледь встигали підвозити ракети — настільки інтенсивним був бій. У результаті Ілля зупинив спробу прориву, а його підрозділ став найбільш результативним за кількістю знищеної техніки за добу.

 

Четверта історія проєкту "Герой" про Дмитра Бублика, який 41 добу в нелюдських умовах тримав оборону міста Попасна. В той час, коли росіяни засипали його позиції абсолютно всіма видами озброєння і навіть забороненим фосфором, Дмитро разом з побратимами не здав оборону. Вони вгризалися в бетон, копали, будували укриття і відбивали щогодинні атаки. Це тривало понад місяць 24 години на добу. Весь цей час Дмитро та його побратими майже не спали.

 

Історії про подвиги українських героїв продовжать виходити на ютуб-каналі FILM.UA Group.

Раніше "ТиКиїв" писав, що у спальному районі столиці створили найбільший мурал, присвячений воїнам-добровольцям. Який вигляд він має та де знаходиться — дізнавайся за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації