В Укренерго пояснили, що таке відключення світла за чергами, і як воно працює

В Укренерго пояснили, що таке відключення світла за чергами, і як воно працює Фото: unsplash.com

В Укренерго пояснили, що означає обмеження споживання електроенергії за чергами, яке почали застосовувати із настанням спеки. 

У пресслужбі компанії нагадали, що споживачів у кожній області поділили на шість черг. Під чергою мають на увазі групу побутових споживачів та бізнесу, яка використовує певну кількість мегават електроенергії.

Різні регіони споживають різні обсяги енергії. Скільки черг слід засовувати у всіх регіонах одночасно, щоб компенсувати дефіцит в загальній енергосистемі, визначає диспетчерський центр Укренерго. А от якою буде тривалість черги та яку чергу відключати саме зараз — визначають вже обленерго. 

Умовно, одна черга графіків означає чотири години обмежень за добу, дві черги — вісім, три — 12, а чотири — понад 12 годин обмежень за добу. 

Наприклад, сьогодні, 9 липня, зранку і до 14:00 в Україні застосовуватимуть дві черги графіків погодинних відключень, а далі — три-чотири черги. 

Інформацію про те, який у вас графік погодинних відключень, дивіться на офіційних сайтах обленерго у вашій області та в Києві, на їхніх майданчиках у соцмережах, — нагадали в Укренерго.

Також там вчергове закликали українців не вмикати потужні електроприлади одночасно, коли світло з'являється. Особливо, за можливості, просять обмежити використання кондиціонерів.

Нагадаємо, Укренерго скасувало заплановане на період з 9 по 24 липня вимірювання обсягів споживання в областях. У цей період мали запровадити день без відключень світла у кожному регіоні, щоб дізнатися, скільки там фактично споживають електроенергії.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації