Вагони київського метро оновлять за 50 млн євро

Вагони київського метро оновлять за 50 млн євро Фото: metro.kyiv.ua

Київський метрополітен на порозі значного оновлення. Нещодавно укладена угода між Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) та владою Києва передбачає виділення 50 мільйонів євро на придбання нових вагонів метро.

Ця ініціатива є частиною стратегічного плану модернізації міського транспорту та зменшення залежності від російського виробництва.

До початку повномасштабного вторгнення росії в Україну близько 80% рухомого складу київського метрополітену було російського виробництва. Ця залежність створювала не лише технічні, але й стратегічні проблеми для міста. Більше того, понад 60% вагонів вже перевищили свій термін експлуатації, оновлювати парк потрібно було давно...

За словами першого заступника голови Київської міської державної адміністрації Миколи Поворозника, придбання сучасних та енергоефективних вагонів метро насамперед спрямоване на підвищення безпеки пасажирських перевезень та оптимізацію використання коштів міського бюджету на утримання рухомого складу.

0 / 0

Тотальна модернізація

Фінансування ЄІБ дозволить замінити застарілі вагони на сучасні, енергоефективні альтернативи від місцевих або міжнародних постачальників. Це не тільки покращить якість послуг для мільйонів пасажирів, які щодня користуються метро, але й сприятиме досягненню цілей, визначених у Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року та Національній транспортній стратегії України до 2030 року.

Нагадаємо: проєкт модернізації рухомого складу столичного метро є частиною ширшої ініціативи зі створення більш стійкої та надійної системи громадського транспорту в Києві. Це особливо важливо в контексті необхідності забезпечення безперебійного функціонування критичної інфраструктури міста у воєнний час.

Фото: metro.kyiv.ua

Ми також писали про те, що після дев'яти місяців ремонтних робіт нарешті запрацювала "синя" гілка метро, про ремонт якої вже ходили меми. Сподіваємося, що 50 мільйонів євро від ЄІБ витратять за призначенням. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації