Відкрили реєстрацію на забіг "Біжу за мову" на підтримку українців в окупації

Відкрили реєстрацію на забіг "Біжу за мову" на підтримку українців в окупації Фото: facebook.com/yedyni

Всеукраїнський рух "Єдині" відкрив реєстрацію на забіг "Біжу за мову". Мета цьогорічного заходу — підтримати українців в окупації.

Захід відбудеться в цей четвер, 18 серпня, на ВДНГ. Участь у події візьмуть відомі українці. Прицьому долучитися до забігу віддалено можна буде до 24 серпня у будь-якому місці світу.

Організатори події зазначають, що на окупованих територіях українці не можуть говорити рідною мовою через небезпеку життю. Або ж вони бояться осуду, помилок і вважають, що вчити українську пізно.

Цим забігом ми хочемо підкреслити нашу єдність та підтримати українців, які знаходяться в окупації. Підтримуючи інших, ми підтримуємо також і себе — як морально, так і фізично, — розповіла керівниця руху "Єдині" Наталка Федечко. 

Зазначимо, що торік забіг "Біжу за мову" проходив з 24 серпня по 1 вересня в онлайн-форматі. До акції долучилася 681 людина, з них — 137 дітей. Найбільше зареєстрованих учасників було в Києві. Також у забігу взяли участь атлети з Чехії, Австрії, США, Польщі, Німеччини, Іспанії та Нідерландів.

Нагадаємо, Укрпошта анонсувала випуск нових марок до Олімпійських ігор 2024, які розпочнуться в Парижі наступного тижня. Вони присвячені українським спортсменам.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації