Відтепер на гривнях буде гасло "Слава Україні! Героям слава!"

Відтепер на гривнях буде гасло "Слава Україні! Героям слава!" Фото: bank.gov.ua

Нацбанк до 33-ї річниці Незалежності України випустив оновлені банкноти, які доповнили національним гаслом: "Слава Україні! Героям слава!". Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Голова Нацбанку Андрій Пишний зазначив, що національна валюта є одним з атрибутів, що визначають незалежну державу. Гроші є символом держави, які кожен щодня тримає в руках. Тож до Дня Незалежності в НБУ вирішили додати на банкноти гасло, яке зараз звучить по всьому світу.

Дизайн модифікованих банкнот не зазнав особливих змін. Єдина помітна відмінність — гасло "Слава Україні! Героям слава!" у правій верхній частині на зворотному боці банкноти. Всі інші елементи дизайну та захисту відповідають банкнотам номіналами 500 грн зразка 2015 року, 1000 грн зразка 2019 року та 50 грн зразка 2019 року.

Відтепер на гривнях буде гасло Слава Україні! Героям слава!
Фото: bank.gov.ua

Оновлені банкноти будуть таким самим платіжним засобом, як і вже наявні в обігу. Спеціально обмінювати банкноти старого зразка на нові українцям не потрібно. Модифіковані гривні поступово випускатимуться на заміну зношених та пошкоджених банкнот зразків 2014–2019 років. 

Відтепер на гривнях буде гасло Слава Україні! Героям слава!
Фото: bank.gov.ua

Модифіковані банкноти вводитимуть в обіг поступово:

  • з 8 серпня — номіналами 500 та 1000 грн;
  • з 23 серпня 2024 року — номіналом 50 грн;
  • у наступні роки — номіналами 20, 100 та 200 грн.

Нагадаємо, з 1 серпня Нацбанк почав вилучати з обігу банкноти 500 гривень старого зразка, щоб поступово замінити їх на сучасні. Старих "п'ятисоток" ставатиме все менше, і їх замінять сучасніші та більш захищені банкноти.

Читай також: "Бинти та кров: Нацбанк випустив пам'ятну монету, присвячену медикам"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації