Випускник КПІ захистив наукову роботу прямо з антарктичної станції

Випускник КПІ захистив наукову роботу прямо з антарктичної станції Фото: facebook.com/AntarcticCenter

Випускник НТУУ "Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського" захистив наукову роботу прямо з української антарктичної станції "Академік Вернадський". Про це повідомили у Національному антарктичному науковому центрі.

Там розповіли, що це — перший подібний випадок в історії українських антарктичних експедицій. Андрій Олефір — полярник та геофізик 28-ї української антарктичної експедиції. І саме в Антарктиці, на станції "Академік Вернадський", він завершив отримання другої магістерської освіти.

Першу освіту Олефір здобув за спеціальністю "Гірництво" у столичному КПІ, і там же почав навчання в аспірантурі. У виші він проводив дослідження за тими ж напрямами, за якими працює на станції: вивчення магнітного поля Землі та геолокації. Також дослідник вирішив додатково опанувати магістерський курс щодо сучасних технологій виробництва й обробки матеріалів у Черкаському державному технологічному університеті.

Частину своїх досліджень, а саме з експериментального буріння порід, Олефір провів безпосередньо в Антарктиці, адже йому потрібно було випробувати запропоновані рішення в особливих умовах.

Випускник КПІ захистив наукову роботу на антарктичній станції
Фото: facebook.com/AntarcticCenter

Науковець на "відмінно" захистив магістерську роботу онлайн прямо з "Академіка Вернадського", а результати, які він отримав під час досліджень, у майбутньому можуть бути використані для будівництва літаків, суден, геологічних досліджень, видобутку корисних копалин тощо.

Нагадаємо, у бібліотеці НТУ КПІ імені Сікорського відкрили інноваційне укриття-коворкінг CLUST Space, де студенти зможуть спокійно навчатися під час повітряних тривог.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації