Випустили книгу з психологічними порадами щодо життя під час війни: її можна отримати безплатно

Випустили книгу з психологічними порадами щодо життя під час війни: її можна отримати безплатно Фото: пресслужба БФ "Право на захист"

Служба турботи про психічне здоров'я благодійного фонду "Право на захист" випустила книжку "Психолог на зв'язку" — порадник про те, як жити повноцінним життям під час війни.

У виданні зібрали просвітницькі, практичні та терапевтичні тексти про життя, стресостійкість і відновлення людини під часи війни. Книжка складається з чотирьох розділів, у яких йдеться про визначення психічних станів і процесів, стосунки з іншими та світом, практичні техніки самодопомоги.

Зокрема, простими словами описані реакції на гострий і хронічний стрес, як проживати ці стани з найменшими втратами для себе і як зміцнити життєстійкість у непрості часи.

Книжка дає відповідь, як впоратися з різними почуттями й відчуттями: злістю, огидою, безсиллям, тривогою, невизначеністю, страхом, болем тощо; допомагає прожити ці стани й адаптуватися до нового життя. Практики, поради та вправи стануть у пригоді як тим, хто виїхав з України, так і тим, хто лишився.

Основою для створення книги став досвід кризових психологів і психотерапевтів Служби турботи про психічне здоров'я БФ "Право на захист". Видання буде особливо корисним тим, хто не має змоги звернутися до психолога.

Презентація "Психолог на зв'язку" відбудеться сьогодні, 21 листопада, o 18:30 у книгарні Віват: вулиця Петра Сагайдачного, 8.

Під час заходу всі охочі зможуть поспілкуватися з авторками Анною Могильник і Марією Яцухненко та отримати паперовий примірник.

Книжку у форматі pdf та epub можна безоплатно завантажити за посиланням. Отримати фізичний примірник можна, заповнивши онлайн-форму. В ній треба вказати свою мотивацію (чому тобі потрібна книга) і контакти "Нової Пошти" (доставка коштом отримувача). До 10 примірників можуть надіслати представникам бібліотек, шкіл і громад.

Нагадаємо, в Україні створили ілюстровану книгу-посібник "Подорожі без бар'єрів", яка має допомогти дітям з розладами спектра аутизму підготуватися до подорожі літаком.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації