Витвори мистецтва, ікони й вітражі: майно "Межигір'я" остаточно перейшло в державне управління

Витвори мистецтва, ікони й вітражі: майно "Межигір'я" остаточно перейшло в державне управління Фото: mepr.gov.ua

АРМА завершило процес передання в управління державному парку-пам'ятці "Межигір'я" усіх арештованих активів колишньої резиденції експрезидента-втікача Віктора Януковича. Про це повідомляє пресслужба агентства. 

Йдеться про рухоме майно, яке арештували у рамках справи проти Януковича щодо привласнення ним майна на території "Межигір'я". З 2014 року за збереження цього майна відповідали активісти. 

Впродовж останніх двох місяців у "Межигір'ї" працювала міжвідомча комісія, яка перевіряла та оглядала арештоване майно.

Це майно, яке знаходиться на державних землях та забезпечує безперебійну роботу об'єкта природно-заповідного фонду України — парку-пам'ятки "Межигір'я", — зазначають в АРМА.

Загалом комісія оглянула понад 25 тисяч одиниць рухомого майна, розміщених у 121 будівлі "Межигір'я". Найбільше таких предметів було в "Хонці" — головній будівлі парку-пам'ятки загальною площею 3100 кв. м, що налічує 76 приміщень та понад 3,6 тисячі одиниць рухомого майна. 

За час роботи комісія виявила понад 500 цінних предметів, які раніше не були описані. Це — витвори мистецтва, ікони, вітражі в церкві, барельєфи, предмети інтер'єру, люстри тощо, а також об'єкти управління системами водопостачання та опалення.

В АРМА нагадали, що після офіційного відкриття вже державного парку-пам'ятки "Межигір'я" всі надходження від його роботи йтимуть у державну скарбницю.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що "Межигір'я" тимчасово закрили для відвідувачів у зв'язку з переданням у державне управління арештованого майна.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації