Владу Києва просять зберегти історичну садибу, на місці якої хочуть збудувати 10-поверховий готель

Владу Києва просять зберегти історичну садибу, на місці якої хочуть збудувати 10-поверховий готель Фото: Антон Короб/Facebook

На сайті Київради зареєстрували петицію із проханням зберегти старовинну будівлю на вулиці Грушевського, поряд з Хрещатиком, яку хочуть знести заради будівництва десятиповерхового готелю. Автор звернення — відомий столичний активіст Дмитро Перов.

Він нагадав, що у серпні Державна інспекція архітектури та містобудування видала дозвіл на будівництво офісно-готельного комплексу "Столичний" на вул. Хрещатик, 5, та вул. Грушевського, 4б.

За останньою адресою розташований флігель садиби Івана Бонадурера 1878 року будівництва, що є прикладом дореволюційної забудови Києва. У 2014 році будівлі надали статус пам'ятки архітектури.

Втім, забудовник вирішив позбавити будівлю статусу через численні суди. Паралельно невідомі особи кількаразово вчиняли підпали на територію будинку. Тож, невдовзі ми можемо втратити третю з початку року історичну будівлю Києва, — каже автор петиції.

Щоб цього не сталося, він просить Департамент культурної спадщини КМДА захистити та зберегти флігель садиби Бонадурера, відновивши його охоронний статус.

Нагадаємо, нещодавно столична влада рекомендувала занести садиби Зеленських і Барбана до Держреєстру нерухомих пам'яток України. Обидві будівлі раніше були практично зруйновані забудовниками.

Читай також: "Архітектори розробили нову концепцію готелю "Україна": фото"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації