Водіїв попередили про шахраїв, які пропонують обміняти посвідчення

Водіїв попередили про шахраїв, які пропонують обміняти посвідчення Фото: freepik.com

У київському регіональному сервісному центрі МВС попередили водіїв про шахраїв, які пропонують за грошову винагороду оновити старе або отримати перше водійське посвідчення.

У месенджерах Telegram, Viber, WhatsАpp шахраї представляються працівницею сервісних центрів МВС Києва, на ім'я Софія Бойко, та пропонують оновити, виготовити, обміняти водійське посвідчення та адресно надіслати в будь-яку частину світу. 

шахраї

Клієнтів запевняють, що тим варто не хвилюватися про навчання в автошколі, складання іспитів в сервісних центрах МВС або навіть не бути присутніми в Україні для отримання водійського вперше, — розповіли представники сервісного центру.

Також шахраї надсилають фото нібито Софії Бойко зі службовим бейджем. У ньому використовуються айдентика та кольори сервісних центрів МВС. Підроблений бейдж створено за допомогою комп'ютерних програм.

У сервісному центрі розповіли, що найчастіше шахраї використовують фото, зроблені 2016 року на відкритті сервісного центру в Сєвєродонецьку.

0 / 0

Дівчина на фото — це колишня працівниця структури Головного сервісного центру МВС, що не має жодного відношення до фейкового адміністратора і ніколи в минулому не обіймала таку посаду. Наразі вона тривалий час перебуває за кордоном. Її справжнє ім'я та прізвище не Софія Бойко, — пояснив начальник київського центру МВС Олександр Бойко.

Представники сервісного центру вже подали в поліцію заяву про вчинення злочину і чекають результатів розслідування. 

Водіям нагадали, що отримати вперше водійське посвідчення можливо виключно особисто під підпис після складання теоретичного та практичного іспитів в сервісному центрі МВС. Таке посвідчення не надсилається адресно і тим більше за кордон.

Також у сервісному центрі підкреслили, що адміністратори не ведуть спілкування в месенджерах, оплата послуг відбувається виключно на офіційний рахунок сервісного центру МВС, орієнтовна вартість бланка посвідчення водія — 515 грн.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що водії мають обміняти паперове ламіноване посвідчення чи видане до 2013 року на нове. Зробити це можна онлайн у Кабінеті водія, в застосунку "Дія" або в сервісних центрах МВС.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації