Вперше за майже 40 років: на Оболоні капітально відремонтують аварійний шляхопровід

Вперше за майже 40 років: на Оболоні капітально відремонтують аварійний шляхопровід Скриншот Google Maps

Найближчим часом дорожники розпочнуть підготовчі роботи до капітального ремонту аварійного шляхопроводу на перетині вулиць Лугової та Богатирської в Оболонському районі столиці. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

На початку червня Київавтодор оголосив тендер на плановий капремонт цього шляхопроводу. А вже на цьому тижні комунальники розпочнуть підготовчі роботи та обмежать рух проїжджою частиною шляхопроводу в напрямку вулиці Сім'ї Кульженків.  

У КМДА зазначають, що капітальний ремонт шляхопроводу "є нагальним та необхідним", щоб ліквідувати зношеність нижніх шарів дорожнього одягу та гідроізоляції й відновити деформаційні шви. До цього споруду жодного разу капітально не ремонтували від часу її будівництва у 1986 році.

Під час ремонту відновлять мостове полотно, прогонові будови й конструкцій опор, облаштують нову систему водовідведення, встановлять нову бар'єрну огорожу та перила, опори освітлення, покладуть дорожнє покриття на підходах. А на тротуарах — облаштують велодоріжки.

Також під час ремонту обіцяють врахувати принципи безбар'єрності, щоб полегшити доступ людям з інвалідністю та маломобільним групам. Зокрема, на шляхопроводі на підходах до пішохідних переходів влаштують пандуси, тактильну плитку та понизять бортовий камінь.

Завершити капітальний ремонт шляхопроводу планують до кінця 2025 року.

Нагадаємо, у Київській області триває відновлення мосту через річку Тетерів, який є одним з найдовших у регіоні. Його зруйнували в ході бойових дій на початку повномасштабного російського вторгнення.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації