Вулицю у Києві можуть перейменувати на честь загиблого героя та активіста Павла Петриченка

Вулицю у Києві можуть перейменувати на честь загиблого героя та активіста Павла Петриченка Фото: facebook.com/maryna.petrychenko

Вулицю Волго-Донську у лівобережній частині Києва можуть назвати на честь активіста та морського піхотинця Павла Петриченка, який загинув на війні навесні цього року. Відповідна петиція на сайті Київради менш ніж за два дні набрала необхідну кількість підписів.

Петицію створили 10 липня, і станом на ранок 12 липня вона має понад 7000 підписів. Цієї кількості достатньо, щоб звернення розглянула влада Києва. 

Авторка петиції нагадала, що у столиці досі існує вулиця, названа на честь Волго-Донського судноплавного каналу імені Леніна на території держави-агресора. Розташована вона у Дарницькому районі міста, на північ від парку Партизанської слави.

Російським топонімам не місце в міському просторі столиці України. Київ має шанувати своїх Героїв, які віддали свої життя за Україну, — йдеться у петиції.

Авторка звернення запропонувала перейменувати вулицю Волго-Донську на честь Павла Петриченка — громадського активіста, військовослужбовця 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Таким чином вона пропонує вшанувати ім'я героя у міському просторі Києва.

Петриченко був учасником Революції Гідності з перших днів протестів та одним із лідерів руху "Хто замовив Катю Гандзюк?". Він організовував акції на підтримку Сергія Стерненка, боровся з російським впливом в Україні ще до повномасштабного вторгнення та очолював громадську раду з благоустрою при Дарницькій РДА.

На початку повномасштабної війни він став одним із керівників Благодійного фонду Сергія Притули, а згодом долучився до війська. Брав учать у звільненні Херсонщини та у найзапекліших боях на сході України — за Авдіївку, Кліщіївку, Красногорівку тощо.

Павло Петриченко загинув в бою 15 квітня 2024 року поблизу Авдіївки. Похований у Києві на Аскольдовій могилі.

Нагадаємо, раніше необхідну для розгляду кількість голосів набрала петиція з вимогою заборонити закриття Либідь та інших міських річок Києва у колектори. Автор петиції вважає, що нещодавнє рішення Київради стосовно річки Либідь не відповідає інтересам громади. Йдеться про детальний план території, згідно з яким Либідь мають сховати у колектор заради будівництва дороги до ТРЦ Ocean Mall.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації