Вулицю з "російською" назвою можуть перейменувати на честь льотчика Джуса: петиція набрала голоси

Вулицю з "російською" назвою можуть перейменувати на честь льотчика Джуса: петиція набрала голоси Фото: twitter.com/KpsZSU

Петиція щодо перейменування вулиці Зеленогорської у Солом'янському районі Києва на честь легендарного льотчика Андрія Пільщикова (псевдо Джус) набрала необхідну для розгляду кількість підписів. 

Вулиця Зеленогорська розташована поряд зі Севастопольською площею та проспектом Повітряних Сил. Автор петиції зазначає, що свою сучасну назву ця вулиця отримала у 1955 році на честь російського міста Зеленогорськ.

Тож "російську" назву вулиці пропонують прибрати й натомість дати їй ім'я Андрія Пільщикова — одного з Привидів Києва, що боронив українське небо від початку повномасштабної війни. Він загинув 25 серпня 2023 року під час тренувального польоту біля села Сінгури на Житомирщині.  

Автор петиції зазначає, що Джус також доклав чимало особистих зусиль, аби наблизити рішення про надання Україні літаків F-16. 

Назва цієї вулиці створить на мапі Києва символічний зв'язок від видатних українських авіаторів минулого (Авіаконструктора Олега Антонова, Левка Мацієвича) до героїв сучасності, — йдеться в петиції.

Тепер, коли звернення набрало 6000 підписів, його має розглянути столична влада та дати свою відповідь. 

Нагадаємо, раніше архітектори показали, як виглядатиме сквер імені Дмитра (Да Вінчі) Коцюбайла у Печерському районі столиці. У центрі скверу встановлять бронзову скульптуру вовка, а в ландшафті використають рослини з Галичини та букових лісів, де зростав Коцюбайло.

Читай також: "Київська опера отримає нову офіційну назву"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації