Вулицю з "російською" назвою у Києві просять перейменувати на честь легендарного льотчика Джуса

Вулицю з "російською" назвою у Києві просять перейменувати на честь легендарного льотчика Джуса Фото: twitter.com/KpsZSU

Одну з вулиць у Солом'янському районі просять перейменувати на честь легендарного льотчика Андрія Пільщикова (псевдо Джус), який захищав небо Києва. Відповідну петицію днями зареєстрували на сайті Київради.

Автор звернення пропонує перейменувати на честь Джуса вулицю Зеленогорську поряд зі Севастопольською площею. Зазначається, що сучасну назву ця вулиця отримала у 1955 році на честь російського міста Зеленогорськ.

Час позбуватись усього російського й шанувати справжніх героїв, які наближають перемогу України, — наголосив автор.

Він нагадав, що від початку повномасштабного російського вторгнення Джус боронив українське небо України в складі 40-ї бригади тактичної авіації та був одним з Привидів Києва. Також він доклав чимало особистих зусиль, аби наблизити рішення країн про надання Україні літаків F-16.

Загинув Джус 25 серпня 2023 року під час тренувального польоту біля села Сінгури на Житомирщині. Його поховали з почестями на Аскольдовій могилі у Києві. Посмертно герой отримав звання майора та орден "За мужність" II ступеня.

Назва цієї вулиці створить на мапі Києва символічний зв'язок від видатних українських авіаторів минулого (Авіаконструктора Олега Антонова, Левка Мацієвича) до героїв сучасності, — йдеться у петиції.

Крім того, вулиця Зеленогорська, яку пропонують перейменувати на честь Джулса, розташована неподалік від проспекту Повітряних Сил. Тому таке перейменування було б ще більш символічним.

Нагадаємо, раніше набрала необхідну для розгляду кількість підписів петиція щодо перейменування вулиці Волго-Донської на честь активіста та військового Павла Петриченка, який загинув на війні навесні 2024 року. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації