Вулицю з російською назвою у центрі Києва перейменують на честь Богдана Ступки

Вулицю з російською назвою у центрі Києва перейменують на честь Богдана Ступки Фото: Getty Images

Вулицю Станіславського, що розташована у Печерському районі столиці, хочуть перейменувати на честь видатного українського актора Богдана Ступки. Про це повідомляє пресслужба Київради.

Відповідний проєкт рішення вже підтримали профільні комісії. Документ увійшов і до порядку денного найближчого пленарного засідання Київради.

Перед цим перейменування підтримали кияни під час голосування у застосунку "Київ Цифровий". Серед варіантів, яку нову назву дати вулиці, що зараз носить ім'я російського театрального режисера Костянтина Станіславського, найбільшу кількість голосів набрав саме Богдан Ступка.

У Київраді зазначили, Ступка-старший став легендою ще за життя. Адже завдяки своєму акторському таланту та глибокому розумінню ролей він був одним із найвидатніших представників українського театрального та кіномистецтва.

Він втілив у собі силу українського духу, глибокий патріотизм та неймовірний талант. Богдан Ступка активно підтримував українську культуру і навчання молодих акторів. Він залишається символом віри у справедливість і любові до рідної землі, — каже голова комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха.

Вона додала, перейменування вулиці Станіславського на честь Богдана Ступки  визнання його внеску у розвиток української культури. А також — "віддзеркалення сучасної історії Києва в назві міського об'єкта".

Нагадаємо, наприкінці серпня цього року Київрада перейменувала ще сім столичних вулиць та провулків, назви яких були пов'язані з росією та радянським минулим. Дерусифікованим об'єктам присвоїли імена загиблих українських героїв.

Читай також: "Нацбанк хоче відмовитись від назви "копійка", бо вона є символом окупації"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації