З 1 березня в Україні зростуть пенсії: рішення уряду

З 1 березня в Україні зростуть пенсії: рішення уряду Фото: "ТиКиїв"

Кабінет міністрів ухвалив рішення про індексацію пенсій — їхній розмір збільшиться з 1 березня. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Розмір пенсій виросте майже на 8%. Середній розмір підвищення складе 322 грн, а середня пенсія зросте до 5717 грн. Це буде вже тертя індексація пенсій за час повномасштабної війни.

Загалом це підвищення пенсій торкнеться більш як 10 мільйонів українців. Серед них — 9,5 млн цивільних пенсіонерів, ще майже 600 тисяч пенсіонерів силових відомств та майже 100 тисяч "чорнобильців".

Крім того, з 1 квітня відбудеться автоматичний перерахунок пенсій для 654 тисяч пенсіонерів, що працюють, з урахуванням оновленого страхового стажу. Також у 2024 році, вже вдруге поспіль, здійснять індексацію найнижчих пенсій.

Попри всі виклики, попри всі труднощі, ми продовжуємо підтримувати наших людей. Не просто проводимо індексацію, але і розширюємо її периметр, — каже Денис Шмигаль.

Нагадаємо, нещодавно уряд ухвалив постанову, якою змінив порядок призначення виплат для ВПО. Згідно з нею, з 1 березня виплати продовжать лише для найбільш вразливих категорій переселенців.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації