З "Дитячого світу" демонтували рекламну вивіску висотою з п'ятиповерховий будинок

З "Дитячого світу" демонтували рекламну вивіску висотою з п'ятиповерховий будинок Фото: instagram.com/ukrainianmodernism

З модерністської будівлі універмагу "Дитячий світ" біля станції метро "Дарниця" демонтували величезну рекламну вивіску заввишки з п'ятиповерховий будинок. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Він розповів, що протягом кількох останніх тижнів комунальники активно займалися впорядкуванням реклами на вулиці Андрія Малишка у Дніпровському районі. Там демонтували понад 100 незаконних вивісок та рекламних засобів, включно з тими, які були розташовані біля метро "Дарниця".

Найскладніше було прибрати з будівлі "Дитячого світу" величезну рекламну конструкцію висотою 15 метрів — це еквівалент п'яти поверхів житлового будинку.

З Дитячого світу демонтували рекламну вивіску висотою 15 метрів
Фото: facebook.com/valentyn.mondryivskyy

Процес упорядкування реклами на цій локації ще триває, — зазначив Мондриївський.

Він нагадав, що для встановлення вивіски або іншої рекламної конструкції необхідно отримати дозвільний документ в Управлінні з питань реклами КМДА.

Довідка. Чотириповерховий універмаг "Дитячий світ" почали будувати у 1974 році, а відкрили у 1987-му. Фасад будівлі прикрасили перфорованими металевими панелями бронзово-золотистого кольору, виготовленими у Броварах. У такий спосіб універмаг хотіли візуально виділити на тлі сусідніх багатоповерхівок. Загалом для виготовлення цієї велетенської "кольчуги" витратили 20 тонн алюмінію.

У 2021 році презентували проєкт реконструкції "Дитячого світу", за яким знакові алюмінієві панелі мали демонтувати та замінити кольоровим сайдингом. Кияни ідею — перетворити модерністську будівлю на черговий стандартний ТРЦ, розкритикували, і згодом з'явився інший проєкт зі збереженням оригінального фасаду. Зараз в універмазі триває реконструкція.

Нагадаємо, біля Арки свободи українського народу демонтували скульптуру на честь Переяславської ради. Демонтований монумент зберігатимуть в Державному музеї авіації ім. О. К. Антонова.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації