З пандусами, але без кондиціонерів: на Київщині запустять оновлений інклюзивний електропоїзд

З пандусами, але без кондиціонерів: на Київщині запустять оновлений інклюзивний електропоїзд Усі фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia

Укрзалізниця завершила модернізацію ще одного електропоїзда, який незабаром почне курсувати на Київщині. Про це повідомили у пресслужбі компанії.

ЕР-9М став вже 33-м електропоїздом, оновленим на Київському електровагоноремонтному заводі від початку повномасштабного російського вторгнення.

Під час модернізації цього електропоїзда значну увагу приділили його інклюзивності та доступності для усіх пасажирів. Вагони оснастили пандусами, інклюзивними вбиральнями та місцями для людей з інвалідністю. Також є навігація шрифтом Брайля, кріплення для велосипедів, а ще — порти Type-C та USB для зарядки гаджетів.

0 / 0

А от кондиціонерів у вагонах немає. В Укрзалізниці це пояснюють технічними обмеженнями, а також тим, що встановлення й обслуговування системи кондиціонування в електропоїздах старого зразка значно збільшують витрати на модернізацію. Тож на приміських напрямках це "не виправдовує себе економічно".

Невдовзі цей поїзд почне курсувати на маршрутах Тетерівського напрямку. Йдеться про маршрут, який сполучає Київ з Ірпенем, Бучею, Ворзелем та іншими містами на захід від столиці.

Нагадаємо, Укрзалізниця запустила продаж квитків на Київську дитячу залізницю онлайн. Тепер пасажири можуть зручно придбати квитки на поїзди дитячої залізниці, зокрема на "Столичний" експрес, у Viber або Telegram. Продаж стартує за 20 днів до дати поїздки.

Читай також: "Нова схема руху на Вокзальній площі: де припаркувати авто"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації