З серпня у Києві подорожчає цифрова транспортна карта: чи зміниться вартість проїзду

З серпня у Києві подорожчає цифрова транспортна карта: чи зміниться вартість проїзду Фото: kyivcity.gov.ua

З 1 серпня цифрова транспортна карта у застосунку "Київ Цифровий" подорожчає на 10 грн. Про це повідомляє пресслужба КМДА з посиланням на Головний інформаційно-обчислювальний центр.

Вартість цифрової карти для проїзду у муніципальному громадському транспорті столиці з 1 серпня становитиме 50 грн. Зараз вона коштує 40 грн.

При цьому віртуальна транспортна карта все одно буде на 50% дешевшою за пластикову, яка подорожчала у квітні цього року до 75 грн.

Також там запевнили, що вартість проїзду у комунальному транспорті лишиться незмінною. Разова поїздка у метро, автобусі, трамваї, тролейбусі та фунікулері коштує 8 грн (при поповненні транспортної карти на 50 поїздок — 6,5 грн), а у міській електричці — 15 грн.

Зміна вартості дозволить і надалі пропонувати зручний та надійний сервіс в умовах аварійних відключень та підвищення вартості електроенергії, яка є основою обслуговування цифрових карт і забезпечення емісії носіїв електронного квитка, — кажуть у КМДА.

Там нагадали про основні переваги цифрової транспортної карти:

  • завжди під рукою у смартфоні;
  • дешевша, ніж пластикова картка;
  • дозволяє оплатити проїзд за лічені секунди;
  • її неможливо загубити.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що на дорогах Києва комунальники облаштували нові виділені смуги для громадського транспорту. Вони допоможуть автобусам і тролейбусам уникати заторів та пришвидшать їхній рух.

Читай також: "Щасливий квиток 2024: як оплатити проїзд у київському транспорті"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації