За яких умов у Києві може здорожчати оренда квартир

За яких умов у Києві може здорожчати оренда квартир Фото: depositphotos

З початку повномасштабної війни в Україні ринок нерухомості перебував у вкрай нестабільному стані. Ціни в одних регіонах країни різко пішли вниз, а в інших — навпаки злетіли до зірок. У певний період навіть столиця України втратила лідерство за цінами на оренду квартир, поступившись західним регіонам. 

Нині столичний ринок оренди квартир стабілізувався, а ціни на нерухомість у Києві вже навіть зрівнялися із західними регіонами країни.

Раніше ми повідомляли, що порівняно з травнем, у Києві зросли ціни на оренду квартир. Найбільше здорожчали однокімнатні. Вартість оренди однокімнатної квартири зросла на 11%, трикімнатної — на 8%, а двокімнатної — на 3%. 

Зрости ще вище ціни на орендоване житло можуть, якщо почнеться нова хвиля внутрішньої міграції. Про це повідомляє видання Новини.LIVE з посиланням на президента Спілки фахівців з нерухомого майна України Віктора Несина. 

На сьогодні немає передумов для здорожчання оренди квартир у Києві. Вони можуть скластися у випадку, якщо знову піде хвиля внутрішньої міграції. Наприклад, якщо щось, не дай Боже, станеться в іншому місті. Ми таку хвилю бачили, коли до Києва приїжджали люди з Херсонщини. Тоді навіть мер Києва говорив, що понад 100 тисяч осіб прибули до столиці. Звісно, ці люди будуть шукати квартири, бо їм потрібно десь мешкати. Попит завжди впливає на вартість ціни, — підкреслив Віктор Несин.

Наразі ринок оренди в Києві стабілізувався і зростання цін найближчим часом очікувати не слід. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації