За неналежний стан укриттів відповідальні глави районів

За неналежний стан укриттів відповідальні глави районів Фото: Getty Images

Коштами, які виділяє міська влада на облаштування укриттів, розпоряджаються райдержадміністрації міста. На сьогодні виконання розпоряджень і використання коштів вкрай незадовільне. На цьому наголосив мер Києва Віталій Кличко. 

Він зазначив, що на облаштування укриттів торік місто виділило 320 млн грн, а цього року — понад 900 млн. Підкреслив, що цими коштами розпоряджалися й розпоряджаються райдержадміністрації міста. Відповідальними за неналежний стан укриттів є глави районів. 

Укриття
Фото: Getty Images

Кличко також звернувся до Офісу Президента та уряду про відсторонення голови Деснянського району Дмитра Ратнікова від виконання обов'язків.  Нагадаємо, у Деснянському районі столиці люди загинули через те, що найближче укриття було зачинене. 

В кінці червня підіб'ємо підсумки використання коштів на облаштування укриттів. І звернення до Президента на відсторонення чи звільнення можуть бути і на інших глав районів. Це не виправдання ні для кого. Зрозуміло, що відповідальність — спільна, всіх служб. І моя як мера міста, — заявив Віталій Кличко.

Влада міста ухвалила рішення про цілодобовий доступ до всіх укриттів Києва. Перевіряти та контролювати виконання рішення будуть всі відповідальні служби. Кияни також можуть долучатися до перевірки доступу до укриттів разом з моніторинговою групою "Озон". 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації