Заборона на феєрверки та комендантська година: у КМДА розповіли про правила святкування Нового року

Заборона на феєрверки та комендантська година: у КМДА розповіли про правила святкування Нового року Фото: "ТиКиїв"

Начальник КМВА Сергій Попко розповів, за якими правилами Київ святкуватиме цей Новий рік та які обмеження діятимуть у місті на свята.

Так, у період зимових свят комендантська година діятиме як завжди — з 00:00 до 05:00. Ніяких послаблень та виключень на Різдво та Новий рік робити не будуть.

Також продовжує діяти заборона на феєрверки, салюти, петарди та іншу піротехніку. По-перше, зазначив Попко, за її порушення передбачена відповідальність. А по-друге, яскраві спалахи та гучні звуки можуть викликати сильну реакцію у людей з ПТСР і не тільки.

Я дуже покладаюсь на свідомість киян, що під час новорічних свят не вибухне жодна петарда та жоден феєрверк, — наголосив голова КМВА.

На Різдво та Новий рік у столиці не буде жодних офіційних масових заходів — ані ярмарок, ані святкувань. Таке рішення ухвалила Рада оборони міста. Якщо якісь заходи проводитимуться, то тільки на закритих локаціях з дотриманням усіх правил безпеки та без залучення бюджетних коштів. 

Відкриття головної ялинки України на Софійській площі відбудеться на 6 грудня — у нову дату святкування Дня святого Миколая. Стояти вона буде до 10 січня.

Її встановлять виключно за кошти меценатів — без витрат бюджетних коштів на облаштування та електроенергію.

Нагадаємо, у лісових господарствах Київської області з 1 грудня розпочався продаж новорічних ялинок. Вже відомо, скільки вони коштуватимуть.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації